Spørsmål & Svar

Her finner du svar på de fleste spørsmål

?Hvordan setter jeg opp e-post?
Du kan benytte alle e-postklienter som støtter POP/IMAP til å hente e-post fra din BUSO-konto.

Innkommende server (POP/IMAP): cili.mywh.net
Utgående server (SMTP): smtp.buso.no (krever at du er tilkoblet en linje fra BUSO)
Utgående server (SMTP m/SSL): mail.buso.no (fungerer overalt, krever brukernavn og passord)
Brukernavn: brukernavn@buso.no Passord: Ditt BUSO-passord.

Dersom du mangler brukernavn eller passord, ta kontakt med BUSO.
?Hva koster det?
Etablering koster fra kr. 1,-*.

Montering utføres kostnadsfritt for inntil 5m kabel på vegg (fra antenne til 1. kabelpunkt inntil 5m kabel uten kostnad).
BUSO-abonnementet koster 549,-/mnd inkl. mva og gir deg inntil 8000/4000 Kbps bredbånd med mulighet for IP-telefoni, e-postadresse(r) og tilgang til våre servere (mail, web m.v.)

Vi har også abonnement tilpasset andre behov (fritidsbolig, bedrift mv.) - ta kontakt for tilbud/mer informasjon. * Forutsetter 12 mnd. binding for private, 18 mnd. for bedrift. 2 mnd. oppsigelsestid.
Særskilte monteringsforhold som graving, fjerning av vegetasjon m.v. er ikke inkludert. Abonnement kan leveres uten binding, etableringsprisen er da kr. 4990,- inkl. mva.

NB: Særskilte avtaler vedr. binding og mnd.kostnad kan inngås for kunder med flere abonnement samt for hytter, fritidseiendommer, driftsbygninger, overvåkning, alarm mv.

Fakturering skjer forskuddsvis pr. kvartal eller pr. mnd (om kunde ønsker dette). Ved manglende betaling vil abonnementet bli sperret og gjenåpningsgebyr på kr. 250,- påløpe.
?Hvor lang er leveringstiden / hvor fort kan jeg få bredbånd?
Vi leverer så raskt vi har mulighet, normalt innen 1-3 virkedager fra bestilling. Levering forutsetter at frisikt til antennepunkt er tilgjengelig ved installasjon.
?Kan jeg dele antenne med naboen?
Det er fullt mulig for naboer å ha en felles antenne, forutsatt at hver kunde har et separat abonnement hos BUSO.
Hastigheten vil ikke forringes ved bruk av felles antenne, men det stilles krav til sambandet mellom naboene for å sikre stabilitet og hastighet.
Dette løses enten vha. kabel (TP) eller vha. WLAN (trådløst nett).

Ved bestilling, skriv inn naboens navn og at du ønsker å dele antenne i kommentarfeltet.
?Hva er en router, og trenger jeg en?
En router er en enhet som gir deg mulighet til å koble flere maskiner på nett gjennom BUSO-abonnementet.
Trådløse routere gir deg også mulighet til å være tilkoblet Internett uten kabeltilkobling.

Du trenger en router dersom du:
1) Ønsker å koble flere maskiner til Internett.
2) Ønsker trådløs tilkobling til Internett.
3) Ønsker å stoppe angrep mot PCen din fra Internett.
?Hva er IP-telefoni, og kan jeg få det?
IP-telefoni er telefon over bredbånd i stedet for gjennom tradisjonelt telenett. Fordelen med IP-telefoni er lavere priser på trafikk og rimelig abonnement.
Alle BUSO-kunder kan etablere IP-telefonavtaler med valgfri aktør. Du beholder ditt eksisterende nummer og trenger kun analog telefon (ingen ny telefon er nødvendig).

Ta kontakt med oss for mer informasjon.
?Kan jeg få bredbånd i fritidsboligen eller på hytta?
Ja! Dersom fritidsboligen eller hytta ligger slik at den har frisikt til et av BUSOs antennepunkter, kan vil tilby bredbånd til med svært fordelaktige vilkår. BUSO tilbyr egne fritidsabonnement for kunder som ønsker bredbånd i kun deler av året!

Ta kontakt for mer informasjon
?Påvirkes BUSO av vær og vind?
Normalt norsk vær, inkludert solid snøvær, regn, tåke og solid vind har ingen innvirkning på BUSO.
Unntakene er selvfølgelig ekstremvær hvor antennene flyttes på av vind, nedising av utstyr, strømbrudd m.v.
?Hvem kan få bredbånd fra BUSO?
Alle som har frisikt til et av BUSO's antennepunkter.

Våre antennepunkter er som følger:
 • Botnan (Namsos)
 • Drageid/Vassbotna
 • Eidsmo
 • Galguften (Overhalla)
 • Grongstad
 • Hognes
 • Høylandet Sentrum (base Børstad og Hammer)
 • Kvalstad (Overhalla)
 • Risvika (Overhalla)
 • Rosendal
 • Rosåsen
 • Skogmo (Overhalla)
 • Aavatsmarka

Du trenger også en PC med nettverkskort. Dersom du ikke har nettverkskort, kan dette leveres fra BUSO.
Dersom du ønsker å benytte flere datamaskiner eller ønsker en trådløs tilkobling, leverer BUSO routere for både trådbasert og trådløs tilkobling.

FINNER DU IKKE DET DU LURER PÅ?

Rune Martin Amdal


You can talk to me if you have some question

Per Ivar Grongstad


You can talk to me if you have some question

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.